KUOPIOROCKIN JÄRKÄLEMÄINEN OHJELMA VIIMEISTELTY – MUKANA MM. ANTTI TUISKU, BATTLE BEAST JA JUUSTOPÄÄT

Antti Tuisku veti Kuopiorockin stadionin täyteeen 2016. Kuva: Julius Konttinen.

  • Kuopiorockissa nähdään paluun festarilavoille tekevä Antti Tuisku
  • Punk -yhtye Juustopäät tekee paluun Puistolavalla
  • Festivaalin kruunaavat pääesiintyjät Within Temptation ja Nightwish

18 vuotta täyttävä Kuopiorock on julkaissut ensi kesän artistikattauksensa, sekä päiväkohtaiset esiintyjät. Väinölänniemellä tullaan näkemään järkälemäinen kattaus, kun lavalle astelevat kansainvälisesti menestynyt Nightwish, alankomaalainen melodista metallia tarjoileva Within Temptation sekä juuri uuden albumin Valittu kansa julkaissut Antti Tuisku. Vuonna 2019 festivaalia juhlittiin ennätyksellisen 32 000 kävijän voimin, VIP -alueen sekä lauantain festivaalilippujen ollessa loppuunmyydyt.

Ensimmäinen festivaalipäivä tarjoilee kävijöille kivenkovaa rokkimeininkiä Amorphiksen, Apulannan, Sonata Arctican ja S-Toolin jykevien tahtien siivittelemänä. Torstaina päästään nauttimaan myös alankomaista ensimmäistä kertaa Kuopiorockiin saapuvan Within Temptationin mukaansatempaavista melodisen metallin sävelmistä. Perjantaina viimeistään polkaistaan käyntiin asianmukaiset 18 -vuotisbileet, kun vaasalainen punk -jyrä Klamydia ja viime vuodet hiljaiseloa viettänyt yhtye Juustopäät päästetään vauhtiin Kuopiorockin lavoilla. Festareilla nähdään myös setti Kuopion omalta Marko Hietalalta, joka keikkailee niin ikään sooloprojektinsa puitteissa että Nightwishin riveissä. Kevyttä musiikkia kuullaan niin Vuoden Live Emma -palkinnon lunastaneen Vesalan, energisen SANNIn, useita Emma -palkintoja lunastaneen Lauri Tähkän, sekä koko kansan suosikin Kaija Koon keikoilla. Perjantaina potin kruunaa tämän hetken tulikuumimman pop-puheenaiheen Antti Tuiskun vetovoimainen liveshow.

Lauantaina pääesiintyjän paikan lunastaa menestyksekkään kansainvälisen uran luonut Nightwish, jonka viimeisimmästä Kuopiorock -keikasta tulee kuluneeksi kahdeksan vuotta. Ruotsalainen Amaranthe, supersuosittu heavy metal -yhtye Battle Beast, ensimmäistä kertaa Kuopiorockissa vieraileva Ensiferum,  Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus täydentävät viimeisen festaripäivän rokkaavaa artistikattausta. Lavalle nousee myös Emma -palkintoja useista kategorioista itselleen kahminut rap-duo JVG.

”Ensi kesänä on Kuopiorock saatetaan täysi-ikäisyyteen historiallisen kovan kattauksen kera. VIP -lipuista tällä hetkellä on myyty jo 70%, mikä enteilee upeaa rokkiviikonloppua jo tässä vaiheessa”, kommentoi Kuopiorockin festivaalipäällikkö Allu Koskinen. ”Oma urani Kuopiorockissa alkoi vuonna 2003 sateiselta Kuopion Satamatorilta. Nyt kun festari täyttää 18 vuotta, on sanottava että vaikka tapahtuma on muuttanut muotoaan ja kasvanut huimasti, sama rokkifiilis on säilynyt matkassa vuosien mittaan” Koskinen kertoo.

Kuopiorock 30.7.-1.8.2020

ESIINTYJÄT
Torstai 30.7.: Within Temptation, Amorphis, Apulanta, Sonata Arctica, S-Tool, Tumppi Varonen & Problems, J.M.K.E., Licuation, Mötikkä
Perjantai 31.7.: Antti Tuisku, Lauri Tähkä, Kaija Koo, SANNI, Vesala, Marko Hietala, Klamydia, Juustopäät, Plastic Tears, Rosy Dream, Softcore Suicide, Kaikkeus
Lauantai 1.8.: Nightwish, Amaranthe, JVG, Battle Beast, Ensiferum, Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus, Waltari, As I May , Distral, Refugees

Lippujen hinnat:
Perusliput: 3 PV 119e, 2 PV PE-LA 105e, 1 PV TO/PE 65e, 1 PV LA 70e
VIP -liput: 3 PV 225e, 2 PV PE-LA 189e, 1 PV TO/PE/LA 129e
Leirintä: Caravanpaikka 50e, Linja-autopaikka 75e, autopaikka 40e, leirintälippu 30e, telttapaikka 10e

Liput myy Tiketti, Lippupiste, sekä Kuopion Ale Pupi ja F-Musiikki.

Facebook: www.facebook.com/kuopiorock
Instagram: @kuopiorock