NIGHTWISH KUOPIOROCKIIN – JUHLAVUODEN KUNNIAKSI LUVASSA HISTORIALLINEN ARTISTIKATTAUS

18 -vuotta täyttävä Kuopiorock on julkaissut ensimmäiset artistikiinnitykset.
Historiallista artistikattausta luotsaa kotimainen Nightwish, ruotsalainen Amaranthe sekä alankomaalainen Within Temptation.

Vuonna 2019 ennätykselliset 32 000 kävijää kerännyt Kuopiorock on julkaissut ensi kesän tapahtumaan liudan ulkomaisia sekä kotimaisia huippuesiintyjiä. Festivaali järjestetään ensi kesänä tutulla paikalla Väinölänniemellä heinä-elokuun vaihteessa, ja juhlavuoden kunniaksi joulun alla on julkaistu historiallinen esiintyjäkattaus. Lisää ohjelmaa julkaistaan kevättalvella 2020.

18. juhlavuottaan juhlivan festivaalin lavalla nähdään kansainvälisesti menestynyt Nightwish, jonka viimeisimmästä Kuopiorock -vierailusta tulee kuluneeksi kahdeksan vuotta. Paikallista verta esiintymiseen tuo vuodesta 2002 vaikuttanut basisti Marko Hietala, joka on asunut Kuopiossa ja vaikuttanut paikallisissa musiikkipiireissä useiden vuosien ajan. Melodista metallia festareilla tarjoilevat puolestaan ruotsalainen Amaranthe sekä useita radiohittejä tahkonnut alankomaalainen Within Temptation. Raskaan musiikin ystäville on luvassa myös kotimaiset huippukokoonpanot Amorphis ja Sonata Arctica. Festivaalitunnelmaa ylläpitää useasti aiemmin Kuopiorockissa esiintyneet Lauri Tähkä, Kaija Koo ja Vesala.

”Nyt jos koskaan on aihetta juhlaan – 18 v. synttärit ja huikein artistikattaus miesmuistiin!” iloitsee festivaalipäällikkö Allu Koskinen kertoessaan ensi vuoden festivaalista. ”Olemme saaneet kuluneen kesän ohjelmasta paljon hyvää palautetta, ja haluamme jatkossakin tarjoilla festarikansalle sitä, mitä he haluavat: rokkia ja sirkushuveja.” kommentoi Koskinen.

Festivaalin suosittu LähiTapiola VIP on kesä toisensa jälkeen myyty loppuun, ja ensi vuonna alueen erikoisuuksiin kuuluu mm. stand-up koomikko Petri Hankonen, hyvinvointipiste, sekä muuta räätälöityä oheisohjelmaa. Ensi kesän festivaaleja odotellessa rokkimeininkiä tarjoilee Kuopiorockin ja Henry’s Pubin perinteinen bändikisa. Bändikisassa etsitään uusia lupauksia viidessä karsinnassa, ja heinäkuisen finaalin voittaja lunastaa itselleen paikan Kuopiorockin Puistolavalla.

Kuopiorock 30.7.-1.8.2020

Edulliset joululiput ensi kesän tapahtumaan ovat nyt myynnissä

3 PV peruslippu 105€
3 PV VIP -lippu 215€

Liput myy Tiketti ja Lippupiste, sekä Kuopion Ale Pupi.

www.kuopiorock.fi
Facebook: www.facebook.com/kuopiorock
Instagram: @kuopiorock